PWN Romania Gala “Women bring a different perspective and contribute to increasing the analytical quality”

28 November 2016 Language : English

Women become more valuable either as a client, or as part of companies’ management.

And the Professional Women’s Network (PWN) Romania is an organization whose mission is to support women’s professional progress and their accession to leadership positions, considering that a gender balanced leadership contributes to better decision making, leads to economic sustainability and to a better society. 

Fie că sunt clienți, fie că fac parte din conducerea companiilor, femeile contează tot mai mult.

Iar Professional Women’s Network (PWN) România este organizația ce are ca misiune susținerea  progresului profesional al femeilor şi ascensiunea acestora în poziţii de conducere, având în vedere că un  leadership echilibrat de gen contribuie la o mai bună luare a deciziilor, conduce la sustenabilitatea economică a companiilor şi la o societate mai bună.

În cadrul Galei ce a celebrat cinci ani PWN România, Laurent Picheral, Membru al Comitetului Executiiv al AccorHotels, CEO HotelServices Central & Eastern Europe, a declarat: “Femeile sunt extrem de importante în industria ospitalităţii: reprezintă clienţi valoroşi care ne aduc creştere, dar sunt şi parte importantă a echipelor noastre. La AccorHotels avem 240.000 de angajaţi în 95 de ţări şi aproximativ jumătate dintre aceştia sunt femei. Egalitatea de gen este inima strategiei noastre de cultură a promovării talentelor, iar reţeaua noastră internă de susţinere a femeilor – WAAG – este platforma care contribuie constant la atingerea obiectivelor noastre de diversitate. Sunt convins că avem capacitatea şi resursele de a aduce o schimbare reală în evoluţia şi creşterea managementului feminin în Europa de Est”. De asemenea, Gilles Clavie, Preşedinte şi CEO al Orbis Hotel Group a completat: “Se văd deja schimbări importante ale impactului diversităţii în fiecare echipă – femeile aduc o altă perspectivă şi contribuie la creşterea calităţii analitice. Din experienţa mea, echipele mixte funcţionează pur şi simplu mai bine, au performanţe mai bune şi livrează produse inovatoare şi creativitate. Orbis Hotel Group este nu numai un susţinător, ci şi un practicant al principiilor egalităţii de gen: 40% dintre directorii de hotel din reţeaua noastră sunt femei”.

În cadrul Galei, PWN România şi Deloitte Romania, ca  partener de cercetare, au lansat rezultatele unui nou studiu, ”Femeile în Consiliile de Administraţie în România”, prima cercetare de acest fel  elaborată în România. “În realizarea acestui studiu, am pornit de la ideea de a scoate în evidență beneficiile pe care le poate aduce echilibrul dintre gradul de reprezentare al femeilor și cel al bărbaților în funcțiile de conducere. Totodată, când am început acest demers, în urmă cu un an, ne-am propus sa oferim companiilor românești motivația de a sprijini evoluția profesională a femeilor”, a spus Adriana Lobdă, Partener Deloitte. „Studiul nostru reprezintă o radiografie a realității românești. Pe lângă informaţii statistice relevante, acesta include și opiniile unor doamne aflate în poziții-cheie în cadrul companiilor, precum și recomandări menite să adreseze aspecte ale diversității de gen în cadrul consiliilor de administrație și în consiliile de supraveghere ale companiilor”, a adăugat Oana Petrescu, Partener Coordonator Deloitte Consultanţă.

Professional Women’s Network Romania este cea mai influentă comunitate a femeilor din conducerea companiilor. În cadrul Galei, Lavinia Raşcă, Profesor la Programul EMBA al Asebuss, Membru Fondator şi fost preşedinte al PWN România, şi Sorana Baciu, secretar de stat în Secretariatul General al Guvernului, fost preşedinte al PWN România şi membru al Board-ului PWN Global, au fost onorate pentru efortul continuu şi contribuţia adusă la dezvoltarea asociaţiei.

We use cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more.

I accept cookies from this site